Goede doelen 2017


Dit jaar staat de SantaRun in het teken van Spieren voor Spieren en de High Five Foundation. Daarnaast gaat er ook een bedrag naar de Stichting Rotary Helpt om gedurende het jaar in acute lokale gevallen van nood bij te kunnen springen.

 logov2 Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Door een community op te zetten die gestimuleerd wordt door de inzet van topsporters creëren we begrip en bereidheid tot fondsenwerving. We willen de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op het gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.

 logo-website high five foundation

 Je schoen zetten, cadeautjes onder de boom of een dagje uit is voor de meeste kinderen heel gewoon. Voor de doelgroep van de High Five Foundation helaas niet.

Stichting High Five Foundation is er voor kinderen van 4 t/m 18 jaar in Dordrecht van wie de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank. Je schoen zetten, cadeautjes onder de boom of een dagje uit is voor de meeste kinderen heel gewoon. Voor de doelgroep van de High Five Foundation helaas niet. Dagelijks overheerst het financiële aspect waardoor er geen ruimte is voor een dagje pretpark of het krijgen van een cadeautje.Daarom organiseert de High Five Foundation vijf grote projecten per jaar zodat ook deze kinderen even onbezorgd kunnen genieten.


Opbrengst 2016: € 19.000,–

Dankzij deelnemers en meer dan 50 sponsoren is er met de editie 2016 € 19.000 ingezameld voor het goede doel. Een cheque van € 12.500,- ging naar Make-A-WishNederland, dat de liefste wensen vervult van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een
levensbedreigende ziekte. Daarnaast ging een bedrag van € 5.000,- naar de Stichting Rotary Helpt om gedurende
het jaar in acute lokale gevallen van nood bij te kunnen springen.

Onder de scholen wist dit jaar Dalton Overkampweg de eerste plek te behalen, en werder met 60 leerlingen op deze ludieke wijze de kerstvakantie ingeluid. Oranje Wit ontving een cheque van € 414,- en Dalton Overkampweg een cheque van € 370,- (winactie
bestaat uit een cheque van € 250,- voor de school of vereniging met de meest gekoppelde deelnemers plus € 2,- voor elke aan de vereniging of school gekoppelde deelnemer). Scholen en sportverenigingen die meer dan deelnemers aan de start hadden
ontvingen ook € 2,- per gekoppelde inschrijving.

 

2015-maw_logo_nederland-white-on-blue_cmyk-printIeder jaar krijgen circa 1.200 kinderen in Nederland te horen dat ze levensbedreigend ziek zijn. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn/haar familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en daarmee de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

 

 

rotary

Als tweede doel ons eigen fonds Rotary Helpt! (= Rotary ‘stichting Community Service’) waarbij Rotary direct helpt daar waar het nodig is en dit zijn tal van kleinere, maar acute gevallen, waar wij direct bij kunnen springen.

justin


Opbrengst 2015: € 15.000,–

Samen met vele sponsors, sympathisanten en deelnemers werd er ook in 2015 maar liefst €15.000,- opgehaald: €5.500,- voor Humanitas Drechtsteden en €9.000,- voor Rotary Helpt! Daarnaast hebben voetbalvereniging Oranje-Wit en basisschool OBS Dubbeldam ieder een cheque ter waarde van €250,- gewonnen doordat ze de meeste ingeschreven deelnemers hadden!

Humanitas is een organisatie van vrijwilligers. Onze inzet is een samenleving, waarin iedereen meetelt, waarin we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, waarin we elkaar helpen als dat nodig is.

Wij doen dat, door projecten en activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren, door mensen die willen helpen (vrijwilligers) te koppelen aan mensen die tijdelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Om dat mogelijk te maken zoeken wij niet alleen vrijwilligers, maar ook leden, donateurs en sponsors.

 rotary

Als tweede doel ons eigen fonds Rotary Helpt! (= Rotary ‘stichting Community Service’) waarbij Rotary direct helpt daar waar het nodig is en dit zijn tal van kleinere, maar acute gevallen, waar wij direct bij kunnen springen.

Cees Schilthuizen


Opbrengst 2014: € 15.000,–

Samen met vele sponsors, sympathisanten en deelnemers werd er ook in 2014 maar liefst €15.000,- opgehaald: €10.000,- voor Leergeld Dordrecht en €5.000,- voor Rotary Helpt!

leergeld

Leergeld is actief in de Drechtsteden en wil voorkomen dat schoolgaande kinderen uit minima gezinnen ten gevolge van armoede niet kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven op en rond de school. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting. En dat is slecht voor zowel de betrokken kinderen als wel voor de samenleving. Deze uitsluiting dreigt omdat zij vanuit de inkomenssituatie van het gezin waarin zij opgroeien, niet kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten(zoals een schoolreisje), omdat deze simpelweg niet bekostigd kunnen worden.

 rotary

Als tweede doel ons eigen fonds Rotary Helpt! (= Rotary ‘stichting Community Service’) waarbij Rotary direct helpt daar waar het nodig is en dit zijn tal van kleinere, maar acute gevallen, waar wij direct bij kunnen springen.

Santarun 2014


Opbrengst 2013: € 15.000,–

Samen met vele sponsors, sympathisanten en deelnemers werd maar liefst €15.000,- opgehaald: €5.000,- voor de Voedselbank Dordrecht en €10.000,- voor Hospice de Patio!

voedselbank

De hulp van de Voedselbank Dordrecht is bedoeld om mensen/gezinnen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen en is in principe tijdgebonden. Dat doen we door mensen/gezinnen, op verzoek van professionele hulpverleners, tijdelijk een wekelijks voedselpakket te verstrekken.
Hulp kan worden geboden voor een maximum periode van 3 jaar, gekoppeld aan de maximale periode van een schuldsanering. Hiervoor werkt de Voedselbank Dordrecht samen met bedrijven en supermarkten.

Hospice De Patio
Hospice De Patio is een kleinschalige huiselijke voorziening en biedt plaats aan acht bewoners (ongeacht levensovertuiging) in een terminale levensfase die daar met name door vrijwilligers worden verzorgd. Mensen die, naar verwachting, nog slechts korte tijd te leven hebben komen in aanmerking voor een verblijf in hospice De Patio. Voor plaatsing is een indicatie voor verpleeghuiszorg of intensieve zorg nodig. De verzorging is thuis niet (meer) mogelijk en een behandeling in het ziekenhuis is niet langer noodzakelijk.


2012

BoodschappenPlusBus

Met de opbrengst van de eerste SantaRun in Dordrecht maakte Rotary Club Dordrecht het mogelijk dat het Nationaal Ouderenfonds een BoodschappenPlusBus in Dordrecht kon laten rijden. Het initiatief bestond al in diverse andere steden en behalve dat het makkelijk is om samen boodschappen te doen, blijkt de BoodschappenPlusBus ouderen uit hun isolement te helpen. Er worden koffieafspraken gemaakt en ouderen bouwen weer een sociaal leven op.